Mekonomen rapportvinnare på positiv börs

Stockholmsbörsen handlades upp marginellt under fredagen, vilket betydde att veckan slutade cirka 2 procent högre. Securitas toppade storbolagslistan med en uppgång på nära 7 procent, efter en rapport som var något bättre än väntat. Än bättre gick det för Mekonomen, som steg med cirka 16 procent efter sin rapport på morgonen. Rörelseresultatet, justerat för engångsposter, blev 198 miljoner kronor, jämfört med väntade 174 miljoner kronor. En annan rapportvinnare var mobilspelsbolaget G5. Aktien rusade 17 procent efter att bolaget redovisat ett intäktslyft på 43 procent och en rörelsevinst som ökade 56 procent i det andra kvartalet. Edgeware blev dagens rapportförlorare med en nedgång på 9 procent..

New York-börserna inledde fredagens handel med fallande kurser. Twitter stack ut med ett kursfall på 17 procent efter att ha sänkt sina prognoser för antalet användare. Amazon har stigit med 3 procent efter att ha rapporterat ett resultat som var dubbelt så högt som väntat.

Europeiska statspappersräntor steg marginellt under fredagen, samtidigt som kronan försvagades mot euron och dollarn. En dollar kostar 8,84 kronor och en euro 10,30 kronor.

Läs fler inlägg på Börsflödet