Små rörelser i dagens handel

Det är små rörelser under förmiddagen på Stockholmsbörsen. OMXS30 noteras till 1640, nära gårdagens stängning. Konsumentvaror och Konsumenttjänster är i topp samtidigt som Energi tappar mest. HM stiger drygt 1 procent efter att det har rapporterats om att Stefan Persson köpt aktier för ca 280 miljoner kronor efter kvartalsrapporten förra veckan.

Världens börser

I likhet med de flesta större börserna steg S&P 500 igår och noterades i öppningen på nya högstanivåer. Indexet stängde på samma nivå som vid Stockholmsbörsens stängning. Hongkongbörsen som var stängd i måndags steg i nattens handel. Övriga asiatiska börser har visat små rörelser. 

Inköpscefsindex sjönk

I USA sjönk inköpschefsindex till 51,7 i juni, vilket var högre än väntat. Nulägesbedömningen ser god ut då underliggande index för produktion och sysselsättning steg, men det framåtblickande indexet nya order sjönk till den lägsta nivån sedan 2015 och bekräftar vår bild av att den amerikanska ekonomin håller på att bromsa in. Även i Kina föll PMI från Markit betydligt mer än väntat, till 49,4 i juni. Detta bekräftar att den stimulansdrivna återhämtningen i Kina tidigare i år var kortlivad och att landets ekonomiska tillväxt faktiskt fortfarande saktar in.

Dagens agenda

Lundin Petroleum handlas exklusive utdelning (0:37 USD av totalt 1:48 USD). Idag har Riksbanken sitt penningpolitiska möte, räntebesked och penningpolitisk rapport publiceras imorgon kl. 9.00. Opecs möte fortsätter. 

Läs fler inlägg på Börsflödet