Veckoavslutning i dur

Stockholmsbörsen var starkt upp på fredagseftermiddagen. Klockan 16:30 noterades OMX30 0,5 procent högre. Även på kontinenten handlades börserna högre överlag, med Euro Stoxx 50 som noteras 0,3 procent högre. Bland storbolagen går Atlas Copco och Sandvik upp med cirka 2,5 procent vardera. SCA går åt motsatt håll med 1,50 procent nedåt. New York-börserna har inlett handelsdagen uppåt. Marknaden riktar sin fokus mot konferesen i Jackson Hole. Dow Jones och S&P 500 har inlett starkast med 0,5 procent upp, medan Nasdaq stiger med 0,3 procent.

De senaste dagarna har Hufvudstadens illikvida C-aktie rusat på börsen. Under fredagen har C-aktien stigit närmare 300 procent upp till 1690 kronor), vilket kan jämföras med den mer likvida A-aktien (som är den aktie vi följer och har rekommendationen Köp på) som handlas kring 139 kronor. För en vecka sedan handlades C-aktien till drygt 200 kronor. Det är svårt att hitta någon logisk förklaring till kursrallyt, mer än att aktien är extremt illikvid och att det därför är lätt att driva kursen. Risken för att förlora pengar på dessa nivåer är överhängande och aktien har nu handelsstoppats av Stockholmsbörsen.

 

Hufvudstadens C-aktie har gått bananas

Källa: SIX

Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen är upp tre punkter till 0,82 procent. En dollar kostar 8,00 kronor och en euro 9,48 kronor. Två av världens tyngsta penningpolitiska ledare talar idag på det årliga mötet i Jackson Hole USA, där marknaden kommer lyssna efter signaler om framtida räntebesked. Både Feds:s Janet Yellen och ECB:s Mario Draghi talar på eftermiddagen.

Oljepriset
har stigit något i dagens handel. Brentoljan handlas till 52,53 dollar per fat

Läs fler inlägg på Börsflödet