Lugn öppning väntas

Med 15 minuter till öppning indikerar terminerna en öppning strax över nollstrecket. Under natten och morgonen har de asiatiska börserna uppvisat en blandad utveckling. Tokyo stiger försiktigt medan Hong Kong och Shanghai tappar närmare procenten. ZTE – som bland annat konkurrerar med Ericsson, Nokia och Huawei – rasade nära 40 procent på börsen i Hong Kong efter en uppgörelse med USA. ZTE har enligt USA överträtt regler om sanktioner gällande för Iran och Nord Korea, och påförs böter om 1,4 miljarder dollar.

USA-börsen (S&P 500) steg försiktigt igår kväll efter den europeiska stängningen och avslutade dagen strax över nollstrecket. Energi var sämsta sektor med en nedgång om 0,8 procent. Mer defensiva sektorn Kraftförsörjning utvecklades bäst, +1,3 procent. Vid sidan av toppmötet mellan USA och Nordkorea fick elbilstillverkaren Tesla en hel del fokus efter beskedet om att 9 procent av personalen skall sägas upp. Aktien avslutade dagen 3% högre.

Oljepriset noterades under gårdagen som högst i 77 dollar per fat, men har sedan dess sjunkit tillbaka mot 75 dollar. Gårdagens statistik för de amerikanska lagren av råolja visade på en oväntat lageruppgång under föregående vecka. I sin månadsrapport lämnade Opec prognosen för efterfrågan på olja 2018 oförändrad jämfört med månaden före. I nästa vecka ska Opec-länderna träffas och diskutera produktionen.

Det har varit små rörelser på ränte- och valutamarknaderna. Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen noteras i 2,97 procent. USD/SEK noteras till 8,6 och EUR/SEK till 10,15.

Läs fler inlägg på Börsflödet