Oscar Properties sticker ut på lugn börs

Stockholmsbörsen har inlett veckan med att handlas kring nollstrecket. Några minuter före stängning noterades OMXS30 0,1 procent högre. Eurostoxx 50 vände också upp för att handlas lite på plus. Basindustri är bästa sektor, medan Verkstad utvecklas relativt svagt. Oscar Properties sticker ut med ett ras på 14 procent efter att ha vinstvarnat i fredags. Omsättningen under det fjärde kvartalet mer än halverades och rörelseresultatet uppgick till -256 miljoner kronor..

New York-börsen, som är stängd idag, steg med 1,3 procent efter en stark avslutning i fredags i samband med positiva signaler avseende veckans handelssamtal mellan USA och Kina och kommentarer från President Trump att man är närmare ett avtal en någonsin tidigare. Finans var bästa sektor, men samtliga branschindex avslutade på plus. De asiatiska börserna uppvisade kraftiga uppgångar i nattens och morgonens handel. Bland annat steg Shanghaibörsen med 3,2 procent.

Oljepriset handlas nära årshögsta på 66,50 dollar per fat (brent).

USA-börserna är stängda idag på grund av ”Presidents Day”. Det är lugnt på dagens agenda, men imorgon kommer intressant statistik i form av svensk KPI och bostadsbyggande, samt NAHB husmarknadsindex i USA, som syftar till att visa läget på marknaden för småhus. Senare i veckan får vi preliminära inköpschefsindex, och dessutom fortsätter kvartalsrapporter att strömma in, främst från mindre bolag (de flesta storbolag har redan rapporterat)

Läs fler inlägg på Börsflödet