Sjunkande oljepris inför Opec-möte

Det är fortsatt svajigt på oljemarknaden. Efter en rejäl nedgång i fredags rekylerade Brentoljan upp med 2 procent under måndagen till över 48 USD per fat, för att idag åter handlas ner till 46,50 USD per fat. I morgon ska OPEC-länderna mötas än en gång för att försöka enas kring produktionsbegränsningar och på så sätt få till stånd en bättre balans mellan utbud och efterfrågan..

Stockholmsbörsen har handlats runt nollan undedr merparten av dagen. En halvtimme före stängning noteras OMXS30 0,3 procent lägre. I spåren av lägre råvarupriser går Boliden och Lundin Mining sämst bland storbolagen med en nedgång på 4-5 procent. Fingerprint Cards går mot strömmen med en uppgång på nära 4 procent. Dometic är också en av dagens vinnare, då aktien gynnas av att husbilsaktören Thor Industries räknar med ett starkt 2017.

Marknadsräntorna har tickat ner under tisdagen. Den svenska tioåriga statsobligationsräntan noteras 2 räntepunkter lägre. Kronan handlas oförändrat mot dollarna och euron. 

Detta händer i morgon
Morgondagens höjdpunkt för många marknader är Opecmötet i Wien. I övrigt är det värt att nämna att ECB-chefen Mario Draghi talar klockan 13:30 och att Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book presenteras klockan 20:00. Klockan 9:30 presenteras svensk lönestatistik för september, klockan 11:00 presenteras europeiska inflationssiffror för november och klockan 14:15 får vi amerikanska sysselsättningssiffror för november.

Mycronic har kapitalmarknadsdag. Rocket Internet presenterar resultatet för en del av portföljbolagen.

Läs fler inlägg på Börsflödet