Lundin Mining faller efter blockad affär

Stockholmsbörsen faller med 0,5% under måndagsförmiddagen. Utvecklingen på flertalet övriga större handelsplatser i Europa är något sämre. Liksom i fredags är SSAB en av storbolagsvinnarna. Meddelandet om nyemissionen har uppenbarligen fallit i god jord och aktien stiger med 7%. Morgonens rapporterande bolag går åt olika håll. HiQ lyfter med 2,4% efter att ha redovisat ett resultat som var betydligt högre än väntat. Samtidigt faller Inwido (-2,3%) och Dometic (-1,1%) faller efter sina rapporter (se nedan). Lundin Mining faller med 4,4% då det ser ut som att kanadensiska Reservoir kommer att blockera Lundins tänkta förvärv av Timok-projektet i Serbien från Freeport..

Källa. SIX.

Arbetslösheten i Sverige uppgick i mars till 7,2% (säsongsrensat), vilket var högre än förväntade 7,0%. De svenska längre marknadsräntorna tickar ner ett par räntepunkter, samtidigt som kronan försvagas med 2-3 öre mot dollarn och euron.

 

Rapporter på morgonen
Inwidos rörelseresultat för Q1 överträffade våra förväntningar, justerat för extraordinära kostnader. Orderingången sjönk något p.g.a. organisationsförändringar i Finland och en negativ påskeffekt. Q1 är ett litet kvartal och vi räknar endast med små prognosförändingar.

Dometic uppvisade en organisk tillväxt på 5%, vilket var i linje med förväntningaran. Europa är starkt, medan det är lite svagare än väntat i Nordamerika. Fokus ligger dock på den grupptalan som lämnats in mot bolaget i USA. Bolaget skriver att stämningen är grundlös och att man kommer att försvara sig kraftfullt. Talan omfattar för närvarande fem käranden. Konferenssamtalet inleds kl 10.

Läs fler inlägg på Börsflödet