Lundin Mining faller efter blockad affär

Stockholmsbörsen faller med 0,5% under måndagsförmiddagen. Utvecklingen på flertalet övriga större handelsplatser i Europa är något sämre. Liksom i fredags är SSAB en av storbolagsvinnarna. Meddelandet om nyemissionen har uppenbarligen fallit i god jord och aktien stiger med 7%. Morgonens rapporterande bolag går åt olika håll. HiQ lyfter med 2,4% efter att ha redovisat ett resultat som var betydligt högre än väntat. Samtidigt faller Inwido (-2,3%) och Dometic (-1,1%) faller efter sina rapporter (se nedan). Lundin Mining faller med 4,4% då det ser ut som att kanadensiska Reservoir kommer att blockera Lundins tänkta förvärv av Timok-projektet i Serbien från Freeport..

Källa. SIX.

Arbetslösheten i Sverige uppgick i mars till 7,2% (säsongsrensat), vilket var högre än förväntade 7,0%. De svenska längre marknadsräntorna tickar ner ett par räntepunkter, samtidigt som kronan försvagas med 2-3 öre mot dollarn och euron.

 

Rapporter på morgonen
Inwidos rörelseresultat för Q1 överträffade våra förväntningar, justerat för extraordinära kostnader. Orderingången sjönk något p.g.a. organisationsförändringar i Finland och en negativ påskeffekt. Q1 är ett litet kvartal och vi räknar endast med små prognosförändingar.

Dometic uppvisade en organisk tillväxt på 5%, vilket var i linje med förväntningaran. Europa är starkt, medan det är lite svagare än väntat i Nordamerika. Fokus ligger dock på den grupptalan som lämnats in mot bolaget i USA. Bolaget skriver att stämningen är grundlös och att man kommer att försvara sig kraftfullt. Talan omfattar för närvarande fem käranden. Konferenssamtalet inleds kl 10.

Läs fler inlägg på Börsflödet

Bloggarkiv

Se tidigare inlägg i placeringsbloggen. Välj månad här nedan.