MTG föll efter sänkta tillväxtambitioner

En halvtimme före stäning noterades Stockholmsbörsen kring nollstrecket. MTG sticker ut med ett kursfall på drygt 12 procent efter morgonens rapport (se nedan). Stora Enso rekylerar upp med nära 4 procent efter att ha fallit 1,5 procent i samband med rapporten i fredags. Även Boliden stiger med 4 procent. Kökstillverkaren Nobia stiger med 7 procent i spåren av fredagens kvartalsrapport och en höjd rekommendation. Bank har ytterligare en dyster börsdag och är sämsta sektor. New York-börsen har inlett måndagens handel med att stiga 0,1 procent..

I morse presenterade MTG en försäljning under det andra kvartalet som var 2 procent lägre än konsensusprognosen, men ett EBITDA-resultat som var högre än väntat till följd av lägre kostnader. MTG sänker sin tillväxtambition för helåret 2019 för att bättre reflektera en långsammare utveckling och intäktsgenerering för mediarättigheter inom esport samtidigt som ambitionen om marginalen kvarstår. Tillväxtambitionen är nu en organisk försäljningsökning mellan 8-12 procent. Den tidigare ambitionen var en organisk tillväxt kring 15 procent.

I veckan som kommer noterar vi att Norsk Hydro rapporterar i morgon; Lundin Mining och Skanska på onsdag; ABB, AstraZeneca, Bilia, Equinor och Nokia på torsdag samt Hexagon och SCA på fredag.

Läs fler inlägg på Börsflödet