Macron vann som väntat

Stockholmsbörsen väntas öppna med en uppgång, Europaterminen noteras 0,6 procent högre. New York-börserna handlades upp 0,4-0,5 procent efter Stockholmsbörsens stängning i fredags. Bästa sektor var Energi, medan Finans gick sämst.

Tokyobörsen steg med 2,3 procent. Hongkongbörsen handlades kl.8.15 upp med 0,5 procent medan Shanghaibörsen sjunkit med 1,1 procent.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen steg till 2,35 procent. USD/SEK noteras till 8,79 och EUR/SEK till 9,66. 

Swedish Match lämnade sin rapport för det första kvartalet på morgonen. Bolaget redovisar ett rörelseresultat på 1 232 miljoner kronor, något högre än analytikernas förväntningar om 1 215 miljoner kronor (SME Direkt). Före skatt blev resultatet 1 153 miljoner kronor. Här väntade sig analytikerna 1 114 miljoner kronor.

Macron vann som väntat
Helt i linje med förväntningarna vann Emmanuel Macron mot Marine Le Pen i det franska presidentvalet. Det viktigaste budskapet till resten av EU och eurozonen är att det inte finns någon risk för att Frankrike lämnar något av de två under de närmaste fem åren. Macron är en stor EU-förespråkare och vill ha en starkare union.

Makron går från en enkel seger till något mycket mer spännande när vi nu närmar oss den första omgången av parlamentsvalet den 11 juni. Den senaste opinionsundersökningen visar att Macrons rörelse, En Marche, blir det största i Nationalförsamlingen, men att de inte kommer inte att ha absolut majoritet. Men det är viktigt att behandla en tidig opinionsundersökning med försiktighet. Kampanjerna inför det valet har bara börjat och resultatet av presidentvalet kommer sannolikt att ha ett inflytande.

Läs fler inlägg på Börsflödet