Marknaden präglas av små rörelser

Stockholmsbörsen vände upp under förmiddagen och uppgången höll i sig och OMX30 är upp 0,3 procent strax innan stängning. Dagens raketaktie är Seamless Distribution som steg med omkring 30 procent efter att ha tecknat avtal med Mastercard om ett samarbete avseende kontaktlösa betalningsprodukter i Europa. Åt andra hållet går Moberg Pharma, som faller med 10 procent efter sin rapport på morgonen. Bland storbolagen var Getinge en vinnare med en uppgång på 2,3 procent efter besked om insynsköp av VD:n. Fingerprint Cards gick åt andra hållet med en nedgång på cirka 3 procent.


New-Yorkbörserna vände nedåt i den inledande tisdagshandeln. Klockan 16:45 var Dow Jones och Nasdaq oförändrad, medan S&P500 var ned 0,1 procent. Vid handelns öppning var sällanköpsvaror den enda sektorn inom S&P som avancerade.

Marknaderna kännetecknas i övrigt av små rörelser. De svenska marknadsräntorna har tickat ner någon räntepunkt, samtidigt som kronan stärkts något mot dollarn och euron. USD/SEK noteras till 8,18 och EUR/SEK till 9,61.

Oljepriset är i princip oförändrat för dagen och handlas till 52,05 dollar per fat (brent). Vissa OPEC-länder och Ryssland håller möten i Abu Dhabi för att diskutera överproduktionen av olja jämfört med de tidigare utbudsåtagandena. Såväl aluminium- som kopparpriset handlas nära tvåårshögsta på 1.975 dollar per ton respektive 6.406 dollar per ton.

Läs fler inlägg på Börsflödet