Upp och ner på börserna

Efter att ha stigit med 0,5 procent till lunch, inleddes en successiv nedgång på Stockholmsbörsen och vid 16-tiden noteras OMXS30 0,6 procent lägre. Bank är enda sektor på plus, med SHB och SEB (+1,2 procent) i spetsen. SSAB återfinns i botten av storbolagslistan till följd av att utdelningen på 1,50 kronor avskiljts..

New York-börsen har inlett tisdagens handel med att falla 0,6 procent i spåren av ökad handelsoro. Trump-administrationen har hotat med tullar på en rad produkter från EU som svar på vad USA anser är skadligt agerande med subventioner till den europeiska flygplanstillverkaren Airbus, konkurrent till amerikanska Boeing. Samtidigt hotar EU med vedergällning om hoten blir verklighet.

Detta händer i morgon
Före börsens öppning rapporterar bland annat Dustin, Öresund och Creades och vid lunchtid rapporterar Vitec. Följande bolag handlas exklusive rätt till utdelning: Dometic (2:15 SEK), Husqvarna (0:75 SEK), NCC (2:00 SEK), Sampo (2:85 EUR ) och Swedish Match (10:50 SEK).

Klockan 13:45 ger ECB räntebesked och klockan 14:30 håller Mario Draghi presskonferens. Klockan 20:00 publiceras protokollet från det senaste Fed-mötet.

Läs fler inlägg på Börsflödet