Mekonomen ner efter svag rapport

Marknaderna har varit avvaktande inför Janet Yellens tal i Jackson Hole i eftermiddag (se nedan). Stockholmsbörsen har tickat upp med 0,2 procent under fredagsförmiddagen. Det är små rörelser även på övriga Europamarknader. Mekonomen faller med 9 procent efter att ha presenterat ett kvartalsresultat som var betydligt lägre än väntat. Även Fingerprint Cards (-5 procent) faller kraftigt under förmiddagen efter en rekommendationssäkning..

Räntan på den svenska tioåriga statsobligationsräntan har sjunkit med 2 räntepunkter till 0,09 procent under förmiddagen. Det har varit små rörelser på valutamarknaden. USD/SEK noteras till 8,40 och EUR/SEK till 9,48.

Oljepriset noteras till 49,60 dollar per fat (Brent).

Spänd väntan på Janet Yellen
Marknaden väntar med spänning på det årliga centralbanksmötet i Jackson Hole och Fedchefen Janet Yellens tal klockan 16:00 där fokus ligger på vilka signaler hon kommer att ge avseende framtida eventuella räntehöjningar. Marknaden börjar sakta men säkert räkna med en räntehöjning före årsskiftet och för närvarande prisar man in 17-18 baspunkter av en räntehöjning fram till december. Janet Yellen väntas bekräfta de mer hökaktiga tongångar vi hört från andra ledamöter den senaste tiden. Bland annat sade vice ordförande för Federal Reserve Stanley Fischer i ett tal nyligen att den amerikanska ekonomin är nära målen och att tillväxten kommer ta fart. Endast en gång under det senaste decenniet (då Ben Bernanke signalerade en andra omgång av kvantitativa lättnader 2010) har Jackson Hole inneburit betydande marknadsrörelser.

Detta händer idag
Dagens höjdpunkt är förstås Fedchefen Janet Yellen tal efter centralbankskonferensen i Jackson Hole (kl 16:00).

Från Tyskland får siffror avseende konsumentförtroendet i augusti (kl 08:00). Från Storbritannien och USA får vi reviderade BNP-siffror för det andra kvartalet, Michigan konsumentförtroende för augusti samt preliminärt inköpschefsindex för augusti.

Bland annat AllTele, Mekonomen och Sensys rapporterar. B&B Tools (5 kr) och Systemair (2 kr) handlas exklusive rätt till utdelning.

Läs fler inlägg på Börsflödet