Börsen fortsätter nedåt

Som mest har Stockholmsbörsen handlats ner med 0,9 procent, men under eftermiddagen har marknaden återhämtat sig. En timme före stängning noterades OMXS30 0,3 procent lägre. Elekta är dagens storbolagsvinnare med en uppgång på drygt 2 procent. Fingerprint Cards tappar 7 procent efter en säljrekommendation i DI samt att en styrelseledamot sålt en stor del av sitt innehav. Sentimentet kring byggaktier är fortsatt svagt, varvid JM och Peab tappar cirka 3 procent. EuroStoxx 50 stiger med 0,5 procent, med stöd av uppgångar i bland annat Frankfurt. New York-börserna har inlett dagens handel med att stiga 0,3 procent..

De långa marknadsräntorna sjunker överlag. Den svenska tioåriga statsobligationen har tickat ner 2 räntepunkter till 0,80 procent. En dollar kostar 7,97 kronor och en euro 9,49 kronor.

Oljepriset steg med 2 procent igår inför att nästa orkan, Irma, drar in över USA i helgen. Oljepriset har fortsatt upp under dagen och brentoljan prissätts till 53,90 dollar per fat.

Morgonens rapporter
Clas Ohlson redovisade ett rörelseresultat för det första kvartalet 2017/18 som var 2 procent högre än väntat. Rörelsemarginalen ökade med 1,3 procentenheter till 5,6 procent, drivet av en högre bruttomarginal. Försäljningen under kvartalet var känd sedan tidigare. Augustiförsäljningen (den första månaden i det andra kvartalet) ökade med 1 procent i lokala valutor, vilket var lägre än väntade 2,6 procent och implicerar 3 procents lägre försäljning i jämförbara butiker.  Aktien går svagt i dagens handel och är ned drygt 2 procent.

Läs fler inlägg på Börsflödet