Något svagt i Novo

Stockholmsbörsen väntas öppna svagt uppåt under fredagen. Europaterminen indikerar en öppning 0,4 procent högre, samtidigt som New York-börserna handlades oförändrat efter Stockholmsbörsens stängning. IT var bästa sektor, medan Finans gick svagast. Volatilitetsindex på den amerikanska börsen sjönk ytterligare till 12,4..

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan föll 4 räntepunkter till 1,50 procent. USD/SEK noteras till 8,52 och EUR/SEK till 9,49.

Oljepriset återhämtade sig ytterligare till 43,80 dollar per fat (Brent).

Tendensen på de asiatiska börserna var i huvudsak positiv. Japanska Nikkei handlades oförändrat. Klockan 8:15 hade Hongkongbörsen stigit med omkring 1,4 procent, medan Shanghaibörsen var marginellt ner.

 

Morgonens rapporter
Den danska läkemedelsjätten Novo Nordisk redovisade en försäljning som var 3 procent lägre än konsensusprognosen, men ett nettoresultat som var i linje med förväntningarna. Försäljningen av nästa generations insulin ökade mer än väntat, men den låga absoluta försäljningsnivån kunde inte kompensera för den ökade konkurrensen för gamla produkter. Vidare sänkte bolaget sina prognoser för 2016 något. Försäljningen väntas öka med 5-7 procent (tidigare 5-9 procent) och rörelseresultatet med 5-8 procent (tidigare 5-9 procent). Dessutom sade bolaget att utfallet av merparten av förhandlingarna i USA väntas innebära att priserna efter rabatter blir måttligt lägre jämfört med 2016 på grund av den tuffa prismiljön, särskilt för segmenten basinsulin och mänskligt tillväxthormon.

 

Detta händer idag
Dagens ekonomiska höjdpunkt är klockan 14:30 då amerikansk sysselsättningsstatistik i form av de så kallade ”payrolls” presenteras. Runt 180.000 nya jobb väntas ha skapats, samtidigt som den genomsnittliga lönetillväxten väntas ha uppgått till 2,6 procent på årsbasis. Från Tyskland får vi veta industriorderingången under juni. Den danska diabetesjätten Novo Nordisk rapporterar före börsens öppning

Läs fler inlägg på Börsflödet