Lugn dag på börsen

Det har varit en lugn dag på Stockholmsbörsen. Index stiger försiktigt under låg omsättning. Aktier för cirka 5 miljarder kronor har bytt ägare. På de större europabörserna noteras små nedgångar över hela linjen. Det väntas ingen makrostatistik idag. Terminshandeln indikerar nedgång inför börsöppning i USA. Fastighetsbolagen är tidigt ut i rapportsäsongen. Idag har Wihlborgs överträffat förväntningarna och belönas med en uppgång runt 2 procent, vilket innebär att uppgången sedan årsskiftet nu är över 40 procent. Imorgon fortsätter fastighetsbolagen att bekänna färg, genom rapporter från Atrium Ljungberg och Platzer.

Veckan inleds på plus
Stockholmsbörsen har stigit nära en procent under måndag förmiddag, drivet av banker och verkstadsbolag. Index får även draghjälp av storbolag som Ericsson och H&M. Fredagens förlorare - Hexagon - fortsätter nedåt idag. Även Astra och Tele2 utvecklas svagt. Fastighetsbolagen är tidigt ut i rapportsäsongen. Idag har Wihlborgs överträffat förväntningarna och belönas med en uppgång över 2 procent, vilket innebär att uppgången sedan årsskiftet nu är över 40 procent. Imorgon fortsätter fastighetsbolagen att bekänna färg, genom rapporter från Atrium Ljungberg och Platzer.

 

Early bird: Nedåt i Asien (kl. 06.45)

Börsveckan har inletts med sjunkande kurser på de asiatiska marknaderna. Det kan finnas flera orsaker till nedgången, men en vanlig förklaring är att fredagens oväntat starka sysselsättningssiffror från USA kan medföra att den amerikanska centralbanken inte kan gå lika mjukt fram med penningpolitiken som tidigare bedömt. Detta skulle öka förväntningarna om stigande räntor, vilket som regel är negativt för aktiemarknaden. Terminshandeln indikerar -0,2% för europamarknaden i ett tidigt skede (EuroStoxx50). Det är lungt på dagens agenda. ICA presenterar försäljningen i Sverige i juni och Wihlborgs rapporterar. Imorgon fortsätter fastighetsbolagen att bekänna färg, genom rapporter från Atrium Ljungberg och Platzer.

Läs fler inlägg på Börsflödet