Svag avslutning på veckan

Stockholmsbörsen ser ut att avsluta veckan med sjunkande kurser. Vid lunchtid hade OMXS30 fallit med 0,4 procent, vilket är i linje med utvecklingen i på övriga större Europabörser. Hälsovård och Fastigheter ligger på plus, medan cykliskt ligger i botten. De rapporterande bolagen Peab och Edgeware har en bra dag på börsen på uppgångar 5 respektive 20 procent (se nedan)..

Marknadsräntorna är relativt oförändrade, medan kronan försvagas mot euron och dollarn. EUR/SEK noteras till 10,28 och USD/SEK till 9,06. Den amerikanska centralbanken lämnade som väntat sin styrränta oförändrad på mötet igår kväll. Feds styrränta ändrades senast den 26 september 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,00-2,25 procent.

Oljepriset har sjunkit till sjumånaderslägsta och handlas strax under 70 dollar per fat (brent). 

Rapporter på morgonen
Byggbolaget Peab presenterade en rapport som låg i linje med förväntningarna. Försäljningen på 12.445 miljoner kronor var 1 procent lägre än konsensusprognosen, medan rörelseresultatet på 743 miljoner kronor var 1 procent högre än väntat. Orderingången ökade med 8 procent till 11.473 miljoner kronor. Under det tredje kvartalet sålde Peab 402 bostäder (613) inom sin bostadsutvecklingsdel. Samtidigt startade bolaget produktion av 475 bostäder (463).

Edgeware, verksamt inom streaming av TV och video över internet, redovisade en försäljning som minskade till 55 miljoner kronor (60) och ett justerat rörelseresultat på 3 miljoner kronor (6). Siffrorna var dock var betydligt högre än förväntat. Bolaget skriver att ett stort antal projekt, där bolagets mjukvarulösningar utvärderats och testats, startat upp hos kunder i alla regioner.

Läs fler inlägg på Börsflödet