Börserna på minus

Strax innan stängning noteras Stockholmsbörsen 0,5 lägre, vilket är i linje med utvecklingen i övriga Europa. Tungviktarna H&M och Ericsson går dock mot strömmen och har handlats upp med 2,7 respektive 1,4 procent. Lundin Peteroleum stiger med nära 4 procent i spåren av ett stigande oljepris. I botten bland storbolagen återfinns Autoliv och Skanska som faller med 2-3 procent..

Oljepriset har stigit med 2-3 procent sedan Opec och dess allierade signalerat att det inte är så bråttom att öka utbudet. Trots press från USA om att öka utbudet kom från Opec inga löften om att pumpa mer olja. Opec-länderna är enligt Wall Street Journal eniga om att ett oljepris på över 80 dollar per fat är för högt, samtidigt som det råder oenighet om hur kartellen bör upprätthålla priserna när de amerikanska sanktionerna mot Iran träder i kraft i november. Ett fat brent kostar nu 80,70 dollar.

Marknadsräntorna har stigit i dagens handel. Räntan på tioåriga svenska statsobligationer har tickat upp med 4 punkter till 0,66 procent. Kronan handlas oförändrat mot dollarn (8,79), men har försvagats något mot euron (till 10,35).

Läs fler inlägg på Börsflödet