Fingerprint Cards föll handlöst

Nedgången tilltog under eftermiddagen och Stockholmsbörsen föll totalt med 0,8 procent under tisdagen. Fokus idag låg på Fingerprint Cards vinstvarning (se nedan), varefter aktien handlades ner med drygt 30 procent. Samtliga sektorer uppvisade fallande kurser. New York-börserna har inlett dagens handel med nedgångar kring 0,8-1,1 procent..

De svenska obligationsräntorna tickade upp marginellt, samtidigt som kronan stärktes med 3 öre mot dollarn (till 8,79) och försvagades med 3 öre mot euron (till 9,51).

Ny vinstvarning från Fingerprint
Biometribolaget Fingerprint Cards förväntar sig ett ännu sämre första kvartal än tidigare och säger att de kortsiktiga utmaningarna kvarstår under det andra kvartalet. Bolaget drar även tillbaka prognosen för 2017 samt förslaget om utdelning. Det framgår av ett pressmeddelande.

"På grund av en svagare efterfrågan från OEM-kunder under det första kvartalet, och den tidigare kommunicerade lageruppbyggnaden, förväntar sig nu Fingerprint Cards en intäktsnedgång om mer än 50 procent för första kvartalet 2017 jämfört med föregående år."

"En trög säsongsstart på året har försvagats ytterligare av höga lageruppbyggnadsnivåer i värdekedjan. På grund av OEM-kundernas lageruppbyggnad har även efterfrågan på bolagets fingeravtryckssensorer varitsvagare än väntat", uppger bolaget.

"Som en konsekvens av den kortsiktiga osäkerheten har bolaget beslutat att avstå från att ge ytterligare prognos för 2017 och styrelsen för Fingerprint Cards har beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning som tidigare kommunicerats i bokslutskommunikén", meddelas det.

Läs fler inlägg på Börsflödet