Fingerprint rasar efter ny vinstvarning

Stockholmsbörsen har öppnat veckan högre. Vid 17:30-tiden hade OMXS30 handlats upp med 0,2 procent. Fingerprint Cards har rasat över 20 procent i dagens handel efter en vinstvarning i morse där bolaget uppger att intäkterna för det tredje kvartalet kommer att ligga i intervallet 800-840 miljoner kronor, vilket är att jämföra med det av marknaden förväntade 1 500 miljarder kronor. Fingerprint hänvisar till en avvaktande marknad och en bidragande orsak är Apples lansering av nya Iphone. Bland storbolagen har annars Sandvik, Alfa Laval och Skanska gått framåt med cirka 1,2 - 1,4 procent. New York-börserna har inlett dagens handel 0,3 procent uppåt. Uppgångarna kan innebära nya toppnoteringar för Dow Jones och S&P 500 som förra veckan noterades på de högsta nivåerna någonsin.

De svenska marknadsräntorna uppvisar små förändringar. Marknaden fokuserar nu på Feds penningpolitiska möte på onsdag, där ingen ränteförändring väntas. Däremot väntas Fed långsamt börjar krympa sin balansräkning, men det är välkommunicerat att man ska dra ned långsamt på obligationsköpen. USD/SEK noteras till 7,95 och EUR/SEK till 9,51.

Oljepriset steg med 0,3 procent i fredags efter att efter att antalet aktiva oljeriggar i USA minskade med 7 stycken till 749 i förra veckan. Oljepriset hade därmed sin bästa vecka sedan i juli, efter att återuppstartade raffinaderier ökade efterfrågan på olja i USA och att produktionsökningarna i USA kan komma att mattas av då antalet riggar ser ut att ha toppat. Detta var femte veckan i rad som antalet riggar inte stiger. Vid svensk stängning kostade ett fat (brent) 54,98 dollar.


Rekommendationsförändring
Handelsbanken har idag höjt rekommendationen på Ahlsell till Köp.

Läs fler inlägg på Börsflödet