Bra vecka för börsen, försiktig inledning i USA

Stockholmsbörsen lägger en stark vecka till handlingarna. OMXS30 avslutade dagen 1 procent högre, vilket innebär att index nosar på årshögsta. I hela europa var det uppgångar i dag, men i USA - där S&P 500 redan handlas på all time high - har dagen inletts försiktigt. Händer inget speciellt i helgen (t.ex. mellan USA och Kina) lär vi få en lugn dag på måndag eftersom börserna i Japan och Kina är stängda och det kommer ingen tung ekonomisk statistik eller bolagsrapporter.

Stigande kurser efter ny rekordnivå på New York-börsen

Stockholmsbörsen inledde dagens handel med stigande kurser. Vid 10:40-tiden noterades OMXS30 1 procent högre i spåren av en ny rekordnivå på New York-börsen i går kväll. Flera av gårdagens verkstadsvinnare steg även idag. Autoliv toppar den svenska storbolagslistan med nära +3 procent, tätt följt av Volvo och Sandvik som avancerar +2,2, respektive +1,5 procent. De svenska storbankerna hade en också en bra handelsdag med uppgångar på drygt 1 procent. Svagast bland OMXS30-företagen gick investmentbolaget Kinnevik som backade -1,3 procent. 

 

Utanför storbolagslistan backar Scandidos, som är verksamma inom stråldosering inom strålterapi, efter att ha redovisat en försäljningsminskning på 27 procent för maj-juli. Aktien var ned över 17 procent i dagens handel.

Läs fler inlägg på Börsflödet