Uppåt efter pausat handelskrig

Stockholmsbörsen har inlett veckan med stigande kurser. En halvtimme innan stängning hade OMXS30 stigit med 0,4 procent. Dometic sticker ut med en uppgång på 6 procent efter att Handelsbanken höjt riktkursen och upprepat rekommendationen Köp. Investmentbolaget Latour stiger med 5 procent med stöd av en analys i Dagens Industri. Dagens raket är dock Africa Oil efter mediauppgifter om att man är intresserat av Petrobras tillgångar i Nigeria. Aktien stiger med 17 procent. På storbolagslistan noterar vi att hälsovårdsbolagen AstraZeneca och Getinge stiger med drygt 2 procent. Fingerprint är dagens förlorare bland de större bolagen, med ett kursfall på 3 procent..

New York-börserna har inlett dagens handel med att stiga nära 1 procent i spåren en ökad optimism avseende handelskonflikten mellan USA och Kina.

Marknadsräntorna har fallit överlag i Europa. Den svenska tioåriga statsobligationsräntan har tickat ner tre punkter till 0,70 procent. Kronan har stärkts mot både euron (till 10,24) och dollarn (till 8,71).

Läs fler inlägg på Börsflödet

Bloggarkiv

Se tidigare inlägg i placeringsbloggen. Välj månad här nedan.