Uppåt efter pausat handelskrig

Stockholmsbörsen har inlett veckan med stigande kurser. En halvtimme innan stängning hade OMXS30 stigit med 0,4 procent. Dometic sticker ut med en uppgång på 6 procent efter att Handelsbanken höjt riktkursen och upprepat rekommendationen Köp. Investmentbolaget Latour stiger med 5 procent med stöd av en analys i Dagens Industri. Dagens raket är dock Africa Oil efter mediauppgifter om att man är intresserat av Petrobras tillgångar i Nigeria. Aktien stiger med 17 procent. På storbolagslistan noterar vi att hälsovårdsbolagen AstraZeneca och Getinge stiger med drygt 2 procent. Fingerprint är dagens förlorare bland de större bolagen, med ett kursfall på 3 procent..

New York-börserna har inlett dagens handel med att stiga nära 1 procent i spåren en ökad optimism avseende handelskonflikten mellan USA och Kina.

Marknadsräntorna har fallit överlag i Europa. Den svenska tioåriga statsobligationsräntan har tickat ner tre punkter till 0,70 procent. Kronan har stärkts mot både euron (till 10,24) och dollarn (till 8,71).

Läs fler inlägg på Börsflödet