Oljepriset återhämtar sig efter fall

Stockholmsbörsen handlas marginellt lägre under fredagsförmiddagen, men låg strax över nollan vid 17-tiden. Råvarubolagen SSAB och Boliden är dagens storbolagsvinnare . Skanskas handlas oförändrat efter sin blandade rapport i morse (se nedan).


OMXS30. Swedish Match faller med utdelningen

Källa. SIX

Oljepriset rasade igår med nära 5 procent, men har återhämtat sig något under förmiddagen. Oljepriset noteras till 49,37 dollar per fat (brent). Oljepriset föll i spåren av att OPEC dämpat förväntningarna om utvidgade produktionsnedskärningar när oljekartellen åter möts i Wien den 25 maj. Den nuvarande nivån av produktionsminskning sägs dock förlängas. 

De svenska marknasräntorna är oförändrade. USD/SEK noteras till 8,79 och EUR/SEK till 9,66.
 

Rapporter på morgonen
Skanska redovisade en försäljning som var 4 procent högre än väntat och ett rörelseresultat som var 29 procent högre än väntat. Justerat för det volatila resultatet Infrastrukturutveckling var dock rörelseresultatet något lägre än väntat. Negativt var att marginalen i den viktiga byggverksamheten uppgick till 1,2 procent, jämfört med väntade 1,8 procent. Positivt var att kassaflödet var starkt och orderingången var 1 procent bättre än väntat.

Det danska vindkraftsbolaget Vestas redovisade en försäljning som var i linje med konsensusprognosen, medan rörelseresultatet var 15 procent högre än väntat.

Läs fler inlägg på Börsflödet