Oljepriset studsar upp

Stockholmsbörsen stiger med 0,5 procent under tisdagsförmiddagen. Liksom under gårdagen är det råvarurelaterade aktier som går bäst i spåren av högre olje- och basmetallpriser. SSAB och Lundin Petroleum stiger med 4-5 procent. Det sistnämnda bolaget presenterade också ett oljefynd i Barents hav. Alfa Laval, som håller kapitalmarknadsdag, stiger med 2 procent..

Vid lunchtid hade räntan på den svenska tioåriga statsobligationen rekylerar ner med 3 räntepunkter till 0,48 procent. USD/SEK noteras till 9,21 och EUR/SEK till 9,80.

Oljepriset steg kraftig under gårdagskvällen, och har fortsatt upp under tisdagsförmiddagen till 49,70 dollar per fat (brent). Under den senaste dryga veckan har oljepriset stigit med cirka 10 procent. Förhoppningarna har ökat om att Opec-mötet i nästa vecka kommer att innebära en överenskommelse om produktionskvoter för varje medlemsland. Även basmetallpriserna har stigit.

Detta händer idag
Alfa Laval, Oscar Properties och Net Insight håller kapitalmarknadsdagar. Pandox håller hotellmarknadsdag. Tisdagen är tunn på intressant konjunkturdata. Klockan 16:00 presenteras försäljningen av befintliga bostäder i USA

Läs fler inlägg på Börsflödet