Teknik vinnare på lugn börs

Stockholmsbörsen handlades upp med 0,6 procent i lugn handel under tisdagen. Teknik var en vinnarsektor efter uppgångar i bland annat Nokia och Ericsson. En annan vinnarsektor var Bank, där storbankerna stigit med 1-2 procent. De senaste veckornas vinnarsektorer, Olja- och gas samt Råvaror, var två av dagens förlorarsektorer. Boliden tappade 1 procent. För femte dagen i rad föll Fingerprint Cards, idag med 2,5 procent..

Euroområdets BNP steg 0,3 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt Eurostats definitiva beräkning av utfallet. Jämfört med motsvarande kvartal 2015 ökade BNP med 1,7 procent. Den globala BNP-tillväxten har accelererat ytterligare den senaste månaden, till drygt 4 procent jämfört med 2 procent i början på 2016. Det är den högsta tillväxten sedan före eurokrisen 2011. 

Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen sjönk med en räntepunkter till 0,61 procent. Kronan har stärkts med två öre mot dollarn och euron. USD/SEK noteras till 9,12 och EUR/SEK till 9,79.

Oljepriset föll med 1 dollar per fat till 54 dollar per fat (brent).

Detta händer i morgon
Tyskland: industriproduktion för oktober (kl 8:00)

Clas Ohlson: Delårsrapport (7:00)
Edgeware: Sista anmälningsdag för allmänheten i IPO
Active Biotech: Sista anmälningsdag i nyemissionen 
KappAhl: Handlas exklusive rätt till utdelning (1,25 kr)

Läs fler inlägg på Börsflödet