Börsen inleder veckan något lägre

Stockholmsbörsen har inlett veckans handel strax under nollstrecket. Vid 16:30-tiden noteras OMXS30 0,4 procent lägre med en omsättning på nära 4 miljarder kronor. EuroStoxx 50 noteras 0,1 procent lägre. Råvaror och Finans är de svagaste sektorerna. SSAB, Boliden och Lundin Mining tappar 1-2 procent. ABB leder uppgången bland storbolagen på 1,5 procent. Även Swedish Match går mot strömmen med en uppgång på 1,2 procent efter en rekommendationshöjning. Bland de mindre bolagen noterar vi att den isländska banken Arion noteras drygt 6 procent högre.

På handelskrigsfronten har Kina meddelat att man kommer införa importtullar på amerikanska varor till ett värde om 60 miljarder dollar för att "skydda kinesiska intressen och hindra handelsfriktionerna från att eskalera".

Marknadsräntorna sjunker marginellt, medan kronan har stärkts något mot dollarn och euron. En dollar kostar 8,92 kronor och en euro kostar 10,31 kronor.

New York-börserna har inlett dagens handel kring nollstrecket.

Detta händer idag
Denna vecka är en lugnare vecka vad gäller såväl rapporter som marknadspåverkande konjunkturstatistik. På tisdag rapporterar Oriflame, i övrigt är det tunt med svenska större bolagsrapporter. 

Läs fler inlägg på Börsflödet