Öppning på plus i korten

Stockholmsbörsen väntas inleda dagens handel på plus. Europaterminen indikerar en öppning 0,7 procent högre, samtidigt som New York-börserna steg 0,5-0,6 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning stärkt av ett duvaktigt Fed-protokoll (se nedan). Bästa sektor var Kraftförsörjning..

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan föll med 2 räntepunkter till 1,55 procent. Protokollet från Federal Reserves penningpolitiska möte i juli var något mer duvaktigt än väntat. Det råder oenighet inom Fed om timingen för en räntehöjning, enligt protokollet. En del menar att de ekonomiska förutsättningarna rättfärdigar en snar räntehöjning, medans majoriteten vill vänta in mer data. Bullard (icke-röstande medlem) upprepade sin syn om endast en ytterligare räntehöjning under de kommande åren.  USD/SEK noteras till 8,40 och EUR/SEK till 9,50.

Oljepriset steg under gårdagskvällen och handlas strax under 50 dollar per fat (Brent). 

Tokyobörsen tappade 0,9 procent i tandem med en starkare Yen (USD/JPY sjönk till under 100 för första gången sedan 2013). Klockan 8:15 hade Hongkongbörsen stigit med 1,1, medan Shanghai var ner 0,3 procent.

Morgonens rapporter
Hotellfastighetsbolaget Pandox presenterade ett resultat före värdeförändringar på 342 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016, vilket var i linje med konsensusprognosen. Den justerade vinsten per aktie var 3 procent lägre än väntat, medan substansvärdet var 2 procent högre än konsensusprognosen. Nettoomsättningen var dock betydligt lägre än väntat. Den underliggande fastighetsförvaltningen utvecklades väl med en så kallad RevPAR som ökade i samtliga länder (utom i Norge där den var oförändrad). Operatörsverksamheten påverkades negativt av Bryssel, där helårsprognosen om -40 miljoner kronor kvarstår.  

New Waves rapport för det andra kvartalet har varit förannonserad sedan tidigare till följd av att siffrorna var betydligt bättre än väntat. Aktien har stigit med 27 procent sedan dess och dagens rapport väntas inte föranleda någon betydande kursreaktion.

Detta händer idag
Bolagsrapporter: Beijer Alma, Bure, New Wave, Pandox och Vestas Wind är några av bolagen som lämnar sina kvartalsrapporter idag.

Makro: I Kina presenteras husprisindex för juli. Från EMU får vi byggproduktionen och inflationssiffror för juni. I USA presenteras barometrarna Philly Fed-index och Ledande indikatorer.

 

Läs fler inlägg på Börsflödet