Börsen ned -0,3 efter rapportflod

Stockholmsbörsen noteras 0,3 procent lägre kring lunchtid. En mängd storbolag har rapporterat på morgonen. I rapportfloden utmärkte sig Nordea,(-4,8) Millicom(-5,80) och SAAB (-4,29) på nedsidan, medan Boliden kom med urstark rapport och stiger +6,5 procent.

Räntan i USA har handlats i sidled sedan svensk stängning på onsdagen samtidigt som dollarn har stärkts något mot både euro och yen inför den europeiska centralbankens räntemöte. ECB:s chef Mario Draghi kommer att kommentera räntebeslut på en presskonferens kl 14:30. Den amerikanska tioåriga statsobligationen är oförändrad sedan igår och handlas på 2,27 procent. En dollar kostar 8,30 kronor och en euro 9,56 kronor.

Oljepriset klättrade rejält under onsdagen och Brentoljan närmar sig 50-dollarstrecket. Noteras till 49,65 dollar per fat nu på morgonen.

De asiatiska börserna lyfter på torsdagen med stöd av att Japans centralbank för sjätte gången senarelagt tiden för när inflationsmålet ska nås, vilket signalerar en förlängd tid av penningpolitisk stimulans. Hongkongbörsen stängde upp 0,3 procent. Tokyobörsen 0,6 procent högre, medan Shanghaibörsen var upp 0,5 procent.

 

OMX30 kl 11:07

 

Källa: SIX

 

Läs fler inlägg på Börsflödet