Oriflame och Addlife åt olika håll

Efter en inledande nedgång har Stockholmsbörsen återhämtat sig, för att vid lunchtid noteras kring nollstrecket. Oriflame stiger med 8% efter att ha levererat en stark rapport för det första kvartalet (se nedan). Nyligen avknoppade Addlife har också rapporterat på morgonen. Aktien tappar nära 3% efter att ha redovisat ett resultat som var i linje med vår prognos, men ett justerat rörelseresultat som var 5% lägre än väntat. Råvarurelaterade bolag går svagt överlag..

Källa. SIX.

I övrigt noterar vi att kronan har tappat 4 öre mot dollarn (till 8,28), men stärkts marginellt mot euron (9,33). Konsumentpriserna i EMU sjönk med 0,2% i april (i årstakt), vilket var i linje med prognoserna.

Rapport på morgonen
Oriflame presenterade en stabil Q1-rapport. Försäljningen var 4% högre än väntat och rörelseresultatet var 3% högre. Rörelseresultatet ökade med hela 23% jämfört med samma kvartal förra året. Hittills under Q2 har försäljningen ökat med 17%, vilket är betydligt bättre än väntat (+8%). Ryssland, som fortfarande är den största marknaden med 20% av försäljningen, uppvisade 3% högre försäljning i lokal valuta jämfört med samma kvartal förra året. Detta var oväntat och den första försäljningsökningen sedan Q4 2014. Trots en stark kursutveckling i sen tid bör aktien reagera positivt i dagens handel.

Läs fler inlägg på Börsflödet