Oväntat positiva data från Japan

Under natten fick vi oväntat positiva aprildata för Japan. De asiatiska börserna handlades upp under natten och morgonen, samtidigt som Europaterminen indikerar en öppning 0,2% högre. New York-börserna var stängda på grund av helgdag..

Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen har tickat upp något till 1,87% på morgonen. USD/SEK noteras till 8,33.

Oljepriset har noterats stabilt kring 50 dollar per fat (brent). Fokus ligger på torsdagens OPEC-möte i Wien, där förväntningarna är att OPEC inte kommer att komma överens om en produktionsbegränsning.

Under natten har vi fått en rejäl statistikskörd från Japan avseende april, som överlag var betydligt starkare än väntat. Industriproduktionen ökade preliminärt med 0,3% i april (jämfört med föregående månad). Väntat var en nedgång på 1,5%. Privatkonsumtionen minskade med 0,4% (jämfört med samma månad förra året). Väntat var en minskning med 1,3%. Antalet påbörjade husbyggen steg med 9%, vilket var betydligt högre än väntade 4,1%. Arbetslösheten uppgick till 3,2% i april, vilket var i linje med förväntningarna.

De asiatiska börserna steg under natten och morgonen. Tokyobörsen steg med 1,0%, bland annat med stöd av positiv . Kl 8:30 hade Hongkong- och Shanghaibörsen stigit med 1,3% respektive 2,9%.

Detta händer idag
Idag får vi detaljhandelssiffror från Tyskland (kl 8:00), samt arbetslöshets- och inflationssiffror från EMU (11:00). Från USA får vi privatkonsumtionen (14:30), Case-Shiller husprisindex (15:00), konsumentförtroende (16:00) och Chicago inköpschefsindex (15:45). Bostadsbyggarbolaget Bonava (avknoppning från NCC) och Tieto har kapitalmarknadsdag. Sectra rapporterar. Catella (0,60 kr) och Rottneros (0,50 kr) handlas exklusive rätt till utdelning.

Läs fler inlägg på Börsflödet