Ericsson och bank tyngde börsen

Stockholmsbörsen sjönk med 0,3 procent under måndagen, med banker och Ericsson som sänken. Ericsson och Nokia tappade 1,1 respektive 0,7 procent efter att USA:s president Donald Trump har erbjudit en livlina till den hårt pressade kinesiska telekomutrusningstillverkaren ZTE. Ericsson och Nokia dominerar USA-marknaden helt och hållet i dagsläget. Atlas Copco och Autoliv gick mot strömmen med uppgångar om 0,5 respektive 1,0 procent efter höjda rekommendationer av Handelsbanken. Fingerprint Cards var dagens stora vinnaraktie med en uppgång på 12,5 procent efter uppgifter om att man samarbetar med kinesiska CV Microelectronics för att ta fram ett kort, som enligt bolagen är "det första biometriska kontaktlösa smarta referenskortet" för den kinesiska marknaden. New York-börserna har inlett veckan med att stiga 0,5 procent..

Den svenska tioårsräntan har tickat upp med tre punkter till 0,76 procent, samtidigt som kronan försvagats något mot euron (10,30) och dollarn (8,60).

Färsk statistik från SCB visade att priserna på småhus sjönk med 1 procent under perioden februari-april jämfört med närmast föregående tremånadersperiod. Jämfört med motsvarande tremånadersperiod föregående år steg småhuspriserna med 5 procent.

Läs fler inlägg på Börsflödet