Börsveckan slutade i moll

Stockholmsbörsen steg intitialt på mildrad Italien-oro, men under eftermiddagen började kurserna vika ner. USA:s handelsminister Wilbur Ross meddelade vid en pressträff att USA:s president Donald Trump kommer att införa stål- och aluminiumtullar för EU, Kanada och Mexiko, varvid EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström svarade med att EU kommer att införa strafftullar på ett antal amerikanska exportvaror. En halvtimme före stängning noterades OXMS30-index nära 1 procent lägre med H&M (-4 procent) och verkstadsbolag som sänken. Gårdagens "nyhet" om produktionsneddragningar för SKF har bidragit till en fortsatt press på kullagerbolaget och aktien är ner 1,7 procent. Sektorkollegan Volvo tappar 2,4 procent. Bland vinnarna hittar vi Autoliv, som stiger med 2,7 procent efter positiva budskap på dagens kapitalmarknadsdag..

New York-indexet S&P 500 har inlett fredagens handel med att falla 0,5 procent. Stålaktier gick mot strömmen efter Trump-administrationens besked om ståltullar. General Motors steg också kraftigt efter ett besked om ett samarbete med japanska Softbank avseende självkörande bilar. 

De italienska marknadsräntorna har fallit tillbaka något efter att oron för nyval i Italien mildrats. Kronan har försvagats något mot dollarn (till 8,83) och euron (till 10,31).

På måndag har vi en så kallad superfredag med inköpschefsindex från en rad marknader samt amerikanska sysselsättningssiffror, som potentiellt kan innebära stora kast på de globala marknaderna. Före börsöppning rapporterar Elekta.

Läs fler inlägg på Börsflödet