Rapportsäsongen är här

Efter en vecka med stor turbulens på marknaderna är det åter dags att vända blickarna mot kvartalsrapporterna. Nästa vecka börjar lungt. Höjdpunkterna är siffror på hur detaljhandeln i USA utvecklades i september, samt Empire Index över läget i tillverkningsindustrin i delstaten New York. Medan rapportsäsongen i USA är i full gång ligger den svenska rapportsäsongen i startgroparna. På tisdag är det dags för BillerudKorsnäs att rapportera, och NCC presenterar preliminärt resultat. På onsdag rapporterar bland annat Castellum och Investor. Under torsdag och fredag duggar rapporterna tätt. Då rapporterar till exempel, Ericsson, Getinge, Tele2 (torsdag), samt Telia, Volvo, Atlas Copco, Husqvarna och Assa Abloy.

Dagens agenda

Vid sidan av den senaste tidens börsoro - med stort fokus på makro - noterar vi att rapportsäsongen har dragit igång både i Sverige och i USA. Inga svenska bolag rapporterar idag, men i USA presenterar storbankerna JP Morgan, Citigroup och Wells Fargo sina kvartalsresultat (samtliga innan öppning). På makrofronten är dagens höjdpunkt industriproduktionen i EMU (klockan 11.00) samt konsumentförtroendet i USA (klockan 16.00). I nästa vecka rapporterar många svenska storbolag, bland annat, Telia, Volvo, Assa Abloy, Husqvarna, Atlas Copco, BillerudKorsnäs, Ericsson, Tele2, ComHem, Fabege, Vitec, Getinge.

 

Varför har börserna sjunkit tillbaka?
Vinsthemtagningar, oro för stigande obligationsräntor, upptrappningen av handelskriget mellan USA och Kina samt vissa signaler om en global konjunkturavmattning är några av förklaringarna.

Läs fler inlägg på Börsflödet