På veckans agenda

Det är lugnt på dagens agenda. 4 juli innebär firande av nationaldagen i USA och de amerikanska börserna är stängda. Europabörserna är som vanligt öppna, men det kommer ingen tyngre ekonomisk statistik. I morgon får vi inköpschefsindex för tjänstesektorn från en rad marknader. Från EMU kommer även detaljhandelsdata och från USA väntas även siffror på orderingången inom industrin. FastPartner rapporterar. Senare i veckan...

 

Onsdagen större punkter är inköpschefsindex för tjänstesektorn och Feds protokoll från mötet som hölls den 15 juni (en vecka innan Brexit-omröstningen). Dessutom kommer sysselsättningen i den privata sektorn i USA, vilken kan ge en indikation om fredagens jobbsiffror för hela ekonomin (exklusive jordbrukssektorn). I Sverige ger Riksbanken räntebesked. Industrivärden rapporterar på förmiddagen.

Under torsdag kommer den svenska småhusbarometern, Tysk industriproduktion och protokollet från ECB:s senaste möte. Från USA väntas siffror på sysselsättningen i den privata sektorn, vilken kan ge en indikation om fredagens jobbsiffror för hela ekonomin (exklusive jordbrukssektorn). Dustin rapporterar.

Fredagens höjdpunkt är månadssiffror över den amerikanska arbetsmarknaden, de så kallade non-farm payrolls.

En handfull bolag rapporterar; Diös, Fabege, Platzer och Öresund. Ica presenterar försäljningen för juni. Efter stängning kommer veckostatistik på antalet aktiva oljeriggar i USA.

Läs fler inlägg på Börsflödet