En tung agenda

På onsdagens makroagenda väntas data på huspriserna i Storbritannien i augusti, vilket kan vara extra intressant efter Brexit. Riksbanken har direktionssammanträde och Konjunkturinstitutet (KI) presenterar en färsk konjunkturprognos. Dagens huvudnyheter får vi från EMU i form av arbetslöshet samt inflation under juli. Vi förväntar att inflationen har ökat till 0,4 procent (på årsbasis). I USA presenteras sysselsättningssiffror (ADP), vilket kan ge en fingervisning inför fredagens viktiga ”Payrolls”. Chicago inköpschefsindex för augusti presenteras. Från USA får vi dessutom officiell oljelagerstatistik. Senare i veckan...

Torsdag
Bolag: Elekta rapporterar. AddTech (3,25 kr) handlas exklusive rätt till utdelning.

Makro: Som vanligt första dagen i månaden, presenteras inköpschefsindex för tillverkningsindustrin på en rad marknader (augusti).  Klockan 8:30 presenteras indexet för Sverige, klockan 10:00 för EMU och klockan 16:00 för USA.

Fredag
Bolag: Medcap rapporterar. Elekta (0,25 kr) handlas exklusive rätt till utdelning.

Makro: Fredagens ekonomiska höjdpunkt är sysselsättningsstatistik från USA, de så kallade ”payrolls” (16:00). 180.000 nya jobb väntas ha skapats. Från EMU får vi inflationsdata i from av PPI i juli. Från USA får vi även industriorder för juli.

Läs fler inlägg på Börsflödet