Positiv börsinledning väntas

En positiv börsöppning väntas idag. Europaterminen indikerar en öppning 0,4% högre, samtidigt som Tokyobörsen steg med 3,7% i samband med en yenförsvagning. De amerikanska marknaderna steg med 0,2 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning och avslutade dagen på runt +0,5%. Sektorn Energi (+1,6%) gick särskilt starkt.

Storbanken Morgan Stanley rapporterade ett bättre resultat än väntat, samtidigt som banken talade om bättre marknadsförhållanden. Aktien var oförändrad. Netflix-aktien föll med 8% i efterhandeln efter att bolaget guidat för ett betydligt svagare kundintag för Q2 än väntat. Netflix är en konkurrent till MTG:s Viaplay.

Oljepriset har återhämtat sig successivt efter att förhandlingarna i Doha om att frysa produktionen brutit samman. Fortsatt minskande produktion i USA och strejkande oljearbetare i Kuweit har bidragit till detta. Brentoljan kostar nu 43,30 dollar per fat.

Kl 8:30 noterades  Hongkong- och Shangahaibörsen 0,7% högre respektive 0,2 lägre.

Nyheter på morgonen
Kinnevik  meddelade på morgonen att vid sidan av ordinarie utdelning om 7,75 kr per aktie föreslås en extrautdelning (via inlösen) om 18 kr per aktie. Detta motsvarar en total direktavkastning på drygt 10% och bör uppskattas av aktiemarknaden i dagens handel. Vidare släppte Zalando (där Kinnevik äger 32%) en ”trading update” med preliminära siffror på intäkter och rörelseresultat i Q1. Sammanfattningsvis är det något svagt. Intäkterna har ökat med 23% till cirka 800 miljoner EUR, vilket är nära 5% lägre än konsensusprognosen. Rörelseresultatet sägs landa i (det stora) intervallet 12-28 miljoner EUR, med en rörelsemarginal mellan 1,5% och 3,5%. Konsensus är runt 2,5%. Zalando upprepar guidningen för helåret om en tillväxt på 20-25%  och en rörelsemarginal om 3,0-4,5%.

NetEnt kom med en stark Q1-rapport på morgonen. Försäljningen ökade med 34% till 345 mnkr, vilket var 4% bättre än väntat. Det justerade rörelseresultatet var 10% bättre än väntat. Marknadens vinstprognoser kommer att behöva höjas och aktien väntas vara stark idag.

Detta händer idag
Före börsens öppning rapporterar Avanza, Byggmax, Com Hem, Creades, Hemfosa, Klövern, NetEnt, Note, Odd Molly, Profilgruppen  och Qliro. Öresund handlas exklusive utdelning (9 kr). Från USA kommer siffror på antalet bygglov och påbörjade husbyggen och från Tyskland får vi barometern ZEW-index. Delstaten New York håller primärval.

Läs fler inlägg på Börsflödet