Hälsovård förlorare på Trumputtalande

En dryg timme före stängning handlas Stockholmsbörsen 0,4 procent högre. Hälsovårdsaktier är dagens förlorare efter att Donald Trump sagt i en intervju med Time Magazine att han driva på för att sänka läkemedelspriserna. Sektorn har annars upplevt ett lättnadsrally sedan Hillary Clinton förlorade valet. Telia är dagens storbolagsvinnare (+3,3 procent) efter att man har sökt tillstånd för att sälja delar av sitt innehav i Turkcell..

Clas Ohlson presenterade ett rörelseresultat för det andra kvartalet som var 5 procent lägre än konsensusprognosen och 12 procent lägre än under samma kvartal förra året (försäljningsminskningen orsakades av en låg bruttomarginal, bland annat på grund av valutasäkringseffekter). Försäljningen var känd sedan tidigare. Novemberförsäljningen (första månaden i det tredje kvartalet) ökade med 9 procent i lokala valutor, trots att jämförelsesiffrorna var tuffa. En dryg timme före stängning noterades aktien 5 procent högre.

Räntan på den svenska tioåriga statsobligationen tickade ner med fyra räntepunkter till 0,57 procent. Kronan har stärkts mot dollarn och euron. USD/SEK noteras till 9,09 och EUR/SEK till 9,77. I morgon presenterar ECB räntebesked samt omfattningen på de framtida obligationsköpen och i nästa vecka förväntas Federal Reserve höja styrräntan med 25 räntepunkter.

Oljepriset har sjunkit med 0,50 dollar per fat till 53,50 dollar per fat (brent).

Detta händer idag
Tyskland: industriproduktion för oktober (kl 8:00)

Clas Ohlson: Delårsrapport (7:00)
Edgeware: Sista anmälningsdag för allmänheten i IPO
Active Biotech: Sista anmälningsdag i nyemissionen 
KappAhl: Handlas exklusive rätt till utdelning (1,25 kr)

Läs fler inlägg på Börsflödet