Börsen vid stängning

Stockholmsbörsen låg på strax över nollan i likhet med övriga europeiska börser. Det är fortsatt valfokus på de europeiska finansmarknaderna med Frankrike som huvudnummer i söndagens val. New York-börserna öppnade kring 0,5 procent upp och flera av storbolagsrapporterna mottogs väl. Starkaste sektor är verkstadsbolagen.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen noteras 3 punkter högre på 2,24 procent. USD/SEK noteras till 8,95 och EUR/SEK till 9,62.

Oljepriset noterade igår det största oljeprisfallet på sex veckor och föll med 3,6 procent, men återhämtar sig något idag efter signaler om produktionsnedskärningar från Opec. Brentoljan noteras till 53,26 dollar per fat.

De asiatiska börserna noterades till största del på uppsidan under torsdagen. Tokyobörsen stängde kring nollan. Hongkongbörsen 1 procent högre, medan Shanghai-börsen noterades upp med 0,46 procent.

 

Rapporter under dagen


ABB redovisade ett rörelseresultat på 943 miljoner dollar för det första kvartalet, vilket var 2 procent högre än konsensusprognosen. Även intäkterna var något högre än väntat. Detta motverkas dock av att orderingången på 8,4 miljarder dollar var 2 procent lägre än väntat.

NetEnt presenterade en rapport som var svagare än väntat, främst till följd av högre kostnader som ledde till att rörelseresultatet var 5 procent lägre än konsensusprognosen. Bolaget tecknade dock rekordmånga nya avtal under kvartalet (15), men endast 6 lanserades. Resultatavvikelsen talar för mindre vinstprognossänkningar och viss press på aktien i dagens handel.

Evolution Gaming presenterade en urstark rapport för det första kvartalet. Försäljningen var 10 procent högre än konsensusprognosen och rörelseresultatet var 30 procent bättre än väntat. Marknadens vinstprognoser kommer att behöva höjas och aktien lär vara mycket stark i dagens handel.

Axfood presenterade en rapport som var helt i linje med förväntningarna på merparten rader. Den underliggande verksamheten utvecklas väl och såväl Willys som Dagab gick något bättre än väntat.

BillerudKorsnäs vinstvarnade den 7 april, och rörelseresultatet i morgonens rapport för det första kvartalet var i linje med det tidigare beskedet. Kassaflödet var svagare än väntat, samtidigt som bolaget guidar för en stark efterfrågan i det andra kvartalet och potential för vissa prishöjningar. Prognosförändringarna lär bli små efter rapporten.

 

Rekommendationsförändringar
Handelsbanken har idag sänkt rekommendationen på Intrum Justitia till Öka (från Köp).

Läs fler inlägg på Börsflödet