Rapportsäsongen drar igång

Stockholmsbörsen handlas relativt oförändrat under tisdagsförmiddagen. Rapportsäsongen har dragit igång, och idag rapporterade bland annat Com Hem och Billerud Korsnäs (se nedan). Efter två timmars handel hade den försnämnda aktien stigit med 5,6 procent, medan den sistnmämnda tappat nära 4 procent. Kontraktstillverkaren Note stiger med 8,5 procent efter sin rapport på morgonen. Dagens mest dramatiska kursrörelse finner vi i Seamless, som i ett pressmeddelande säger att man överväger att avveckla SEQR inom konsumentdelen B2C samt föreslå en nyemission om 100 miljoner kronor. Aktien är ner 45 procent..

Kronan har försvagats med 3 öre mot dollarn och med 2 öre mot euron, samtidigt som de svenska obligationsräntorna i stort sett är oförändrade. Dollarn stärktes även igår och USA-räntorna steg efter svensk stängning efter rykten om att Donald Trump föredrar John Taylor, ekonom vid Stanford University, som Fed-chef. John Taylor betraktas som ”hökaktig”, medan Donald Trump själv tidigare i sommar sa att han skulle vilja se att räntorna hålls på en låg nivå. En dollar kostar 8,13 kronor och en euro 9,57 kronor


Oljepriset har stigit de senaste dagarna efter oro i Irak. Två oljefält har stängts i regionen och risken för utbudsstörningar är stor. Brentoljepriset styger ytterligare något dagens handel och noteras till 58,20 dollar per fat.

Rapporter på morgonen
Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs försäljning under det tredje kvartalet var något lägre än marknadens förväntningar. Rörelseresultatet var dock i stort sett i linje med förväntningarna och rörelsemarginalen var högre än snittprognoserna. Rörelseresultatet uppgick till 681 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 12,3 procent. Förväntningar för rörelseresultatet låg på 692 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 12,1 procent.

Kabeloperatören Com Hem redovisar ett underliggande ebitda-resultat på 762 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Rörelseresultatet blev 255 miljoner kronor, vilket är att jämföra med det förväntade 248 miljoner. Nettomsättningen landade på 1.780 miljoner kronor; här var 1.802 miljoner väntat. Com Hems styrelse föreslår att utdelningen höjs till 6:00 kronor per aktie (4:00).

Läs fler inlägg på Börsflödet