Börsen strax innan stängning

Efter 14 dagars ihållande rekorduppgång ser veckan ut att sluta i moll. Vid 16:30-tiden handlades Stockholmbörsen 0,4 procent lägre, samtidigt är det så kallade skräckindexet VIX nere på den historiskt låga nivån 9.

New york-börserna har inlett fredagens handel 0,1 procent lägre. Jobbdata som var sämre än väntat bidrog till lägre kurser. Den amerikanska rapporten för sysselsättningen för september var svagare än väntat. Antalet jobb i USA påverkades kraftigt av orkanerna Harvey och Irma. Men Federal Reserve har redan meddelat att de kommer att bortse från den svaga jobbstatistiken i september. Handelsbankens prognos är fortsatt att det kommer en räntehöjning på 0,25 procentenheter i december i år samtidigt som Federal Reserve fortsätter att genomföra sin tidigare redan beslutade plan för att minska sitt obligationsinnehav.

USA-räntorna steg och dollarn stärktes i spåren av lägre jobbdata. Europeiska räntor som stigit innan rapporten fortsatte svagt uppåt, medan euron fortsatt pressades av krisen i Katalonien. En euro kostar 9:54 kronor och dollar kostar 8,14 kronor.

 

Läs fler inlägg på Börsflödet