Riksbanken i fokus, men tung statitsik från USA

Torsdagar brukar innehålla en hel del som är intressant för kapitalmarknaderna, och idag är inget undantag. En av höjdpunkterna är Riksbankens räntebesked klockan 09:30, och efterföljande konferens klockan 11:00. Andra punkter på agendan är småhusbarometern från Sverige, tjänste-PMI , privat sysselsättning, industriorder och oljelager från USA. I morgon fredag får vi trafiksiffror från både SAS och Finnair. Enquest rapporterar. Från EMU kommer BNP-siffror för Q2 och från USA får vi sysselsättningsstatistik för augusti (för hela ekonomin, både privat och offentlig sektor).

Torsdagar brukar innehålla en hel del som är intressant för kapitalmarknaderna, och idag är inget undantag. En av höjdpunkterna är Riksbankens räntebesked klockan 09:30, och efterföljande konferens klockan 11:00. Andra punkter på agendan är;

  • SCB: småhusbarometern augusti kl 9.30
  • USA: ADP privat sysselsättning augusti kl 14.15 (kan ge en hint om fredagens breda jobbrapport)
  • USA: Markit tjänste-PMI augusti kl 15.45
  • USA: industriorder juli kl 16.00
  • USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 17.00

I morgon fredag får vi trafiksiffror från både SAS och Finnair. Enquest rapporterar. Från EMU kommer BNP-siffror för Q2 och från USA får vi sysselsättningsstatistik för augusti (för hela ekonomin, både privat och offentlig sektor).

Läs fler inlägg på Börsflödet