Dyster inledning på veckan

Stockholmsbörsen inledde veckan med att falla 0,5 procent. Byggbolaget Skanska rekylerade ner med drygt 3 procent efter att ha stigit kraftigt i samband med rapporten i fredags. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg går mot strömmen efter en positiv artikel i Dagens Industri. Mätteknikbolaget Hexagon var ett av få bolag som rapporterade idag. Rörelseresultat före engångsposter uppgick till 209 miljoner euro i det fjärde kvartalet, vilket var strax under förväntningarna om 213 miljoner. Aktien backade drygt 1 procent. Euro Stoxx 50 föll med 1 procent, medan New York-börserna inlett dagens handel med marginella nedgångar..

Skanska i botten på OMXS30

 Källa. SIX.

 

De svenska marknadsräntorna var i stort sett oförändrade. Kronan försvagdes med 6 öre mot dollarn (till 8,83) och med 3 öre mot euron (till 9,48).

 

10% till all time high
Stockholmsbörsen har stigit med nära 3 procent hittills i år. Råvaror har varit bästa sektor med en uppgång nära 4 procent, men även Finans och Verkstad har utvecklas väl, +3 procent. Ett längre perspektiv är det fortfarande en bit kvar till historiska toppnivåer. Börsen behöver stiga ytterligare 10 procent för att passera all time high, som sattes i april 2015. I USA har S&P under tämligen lång tid satt nya ath's och i fredags var det nära igen. Sentimentet fick stöd av att den månadsvisa jobbrapporten var den bästa på fyra månader.

Stockholmsbörsens utveckling under 5 år

Källa. SIX.

Läs fler inlägg på Börsflödet