Millicom rasar på njugg börs

Stockholmsbörsen har inlett onsdagens handel med fallande kurser. Efter nära två timmars handel noterades OMXS30 0,4 procent lägre. Millicom tynger med en nedgång på nära 10 procent efter att Lilac inte lämnar ett bud på bolaget. Castellum stiger 1 procent efter en stabil rapport. Getinge är bästa storbolagsaktie med en uppgång på 2,5 procent..

New York-börsen föll med 1,4 procent, efter att tappat 0,5 procentenheter efter Stockholmsbörsens stängning. Oro för den globala ekonomin och tullförhandlingarna mellan Kina och USA var åter på agendan. Energi och Industri föll mest, men samtliga sektorer utom kraftförsörjning stängde lägre. Stanley Black & Decker stack ut med ett kursfall på 15 procent efter att ha presenterat en sänkt guidning för 2019. Asienbörserna uppvisade marginella nedgångar i avvaktande handel.

I ett pressmeddelande igår kväll meddelades att Lilac (Liberty Latin America) avslutat samtal med Millicom utan att ha lämnat något bud. Enligt Bloomberg News skulle de båda parterna ha träffats senare under veckan för att diskutera ett budförslag från Linac om 710 kronor per aktie, där hälften skulle bestå av kontanter och andra hälften av aktier. Enligt uppgifterna var Millicom bekymrade över Lilacs skuldbörda och aktiekurs och därför velat ha högre andel kontanter och högre budpremie. Kinnevik äger 37 procent av aktierna i Millicom.

Fastighetsbolaget Castellum presenterade en rapport för det fjärde kvartalet som var bättre än väntat. Hyresintäkterna var 2 procent högre än konsensusprognosen och förvaltningsresultatet var 9 procent högre än väntat. Styrelsen föreslår en utdelning per aktie på 6,10 kronor, vilket också var något högre än väntat.

Detta händer i dag
Rapportsäsongen har som bekant dragit igång och idag rapporterar Castellum, på torsdag Ahlsell, Bonava samt Investor och på fredag Byggmax, Cloetta, Ericsson, Telia och Öresund.

I USA rapporterar bland annat Procter & Gamble och Kimberly-Clark (intressant för Essity) och Varian (intressant för Elekta).

Läs fler inlägg på Börsflödet