Stark yen presser Tokyo

Efter Federal Reserves duvaktiga räntebesked har yenen stärkts betydligt, vilket pressar de japanska exportföretagens aktier. Denna trend fortsatte i natt, varvid Tokyobörsen sjönk med 1,2%. Kl 8:30 noterades Hongkongbörsen och Shanghaibörsen 0,5% respektive 1,7% högre. Europaterminen indikerar en öppning 0,5% högre, samtidigt som de amerikanska marknaderna steg marginellt efter tidpunkten för Stockholmsbörsens stängning..

De amerikanska börserna avslutade dagen med uppgångar på 0,2-0,9%. Material var bästa sektor tack vare högre råvarupriser. Oljepriset är åter i en positiv trend då dollarn försvagas. Brentoljan handlas på morgonen till 41,40 dollar per fat..

Philly Fed, en regional barometer över den amerikanska tillverkningsindustrin, steg oväntat till 12,4 i mars, jämfört med -2,8 i februari.

Obligationsräntorna har fortsatt ner efter onsdagens Fedbesked.Räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen har sjunkit med 3 räntepunkter till 1,88% nu på morgonen. USD/SEK handlas till 8,20.

Priserna på nybyggda bostäder i i Kina ökade med 0,4% under februari, jämfört med i januari. I årstakt ökade priserna med 3,6%.

 

Detta händer idag
Fredagen innehåller inte så mycket konjukturdata av vikt. På morgonen presenteras tyskt producentprisindex för februari och klockan 15:00 presenteras barometern Michigan konsumentförtroendeindex för mars. Europeiska rådet träffas i Bryssel. Castellum (4,90 kr), Hufvudstaden (3,10 kr) och Nordea (0,64 euro) handlas exklusive rätt till utdelning.

Läs fler inlägg på Börsflödet