Starka sysselsättningssiffror från USA

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 255.000 personer i juli. Väntat var 180.000. Därtill höjdes den redan tidigare starka sysselsättningssiffran för juni till 292.000 personer. Arbetslösheten uppgick till 4,9 procent. Timlönerna ökade med 2,6 procent i årstakt, vilket var i linje med förväntningarna. Dollarn stärktes (USD/SEK 8,58) och börserna steg direkt efter att siffrorna presenterats. En timme efter att sysselsättningsstatistiken offentliggjorts noterades Stockholmsbörsen 0,4 procent högre. Till skillnad från merparten övriga Europabörser faller Köpenhamnsbörsen till följd av att Nordens största börsbolag Novo Nordisk tappar 9 procent efter att ha sänkt prognoserna för 2016, samt talat om prispress i Nordamerika. Dagen storbolagsvinnare är AstraZeneca, som stiger med nära 5 procent efter att konkurrenten Bristol-Myers Squibbs fas III-studio med Opdivo för behandling av icke småcellig lungcancer inte nått de primära målen..

Den svenska tioårsräntan närmar sig nollnivåer; under eftermiddagen hade den tickat ner med 2 räntepunkter till 0,10 procent.

 

Detta händer på måndag
Klockan 13:00 rapporterar Hexagon. ICA presenterar månadsförsäljning och SAS presenterar trafiksiffror för juli.  Måndagen är en statistikfattig dag. Klockan 8:00 presenteras industriproduktionen i Tyskland (juni).

Läs fler inlägg på Börsflödet