Stigande handel

De amerikanska börserna öppnar uppåt i dagens handel. Biljätten General Motors redovisade en stark rapport för det andra kvartalet. Det justerade resultatet per aktie blev 1,64 dollar (analytikernas prognos: 1,45 dollar). Aktien stiger med 1,7 procent i den inledande handeln. Stockholmsbörsen öppnade idag i negativt territorium men har sedan stigit cirka 1 procent under förmiddagen. Kinnevik, Veoneer och H&M hör till vinnarna, medan Electrolux, Traton och Boliden tappat under förmiddagen. Securitas har återhämtat något av tappet från gårdagen. Starkaste sektor i dagens handel är Teknik, som dras upp av bland annat Ericsson..

En dollar kostar nu omkring 9,70 kronor och för en euro får man betala 10,70 kronor.

De asiatiska börserna handlades nedåt, bland annat efter att en undersökning visat att aktiviteten i de kinesiska fabrikerna har minskat. Kinas inköpschefsindex för industrin kom in på 49,9, något högre än analytikernas förväntningar på 49,6.

Inköpschefsindex för den svenska industrin var oförändrat i juli jämfört med juni på nivån 52, visar statistik från SILF och Swedbank.

Online-modebolaget Zalando rapporterade på torsdagsmorgonen ett rörelseresultat om 102 miljoner euro mot väntade 98,4 miljoner euro, enligt Bloomberg.

Läs fler inlägg på Börsflödet