Stora kursrörelser i rapporterande bolag

Stockholmsbörsen var cirka 0,6 procent lägre vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen. Inom storboalgsindexet klättrade Swedish match 1,5 procent och Fingerprint 2 procent. På nedsidan hittar vi Ericsson och Alfa laval som var ned 3,3 respektive 3 procent.

New York-börserna inledde dagens handel med lätt vikande kurser i spåren av fortsatt osäkerrhet kring möjligheterna till en amerikansk skattereform. S&P 500 och Dow Jones var ned 0,1 procent, medan Nasdaq noterades kring nollstrecket. Bolaget Snap, som ligger bakom appen Snapchat föll cirka 15 procent efter en oväntat svag delårsrapport. Tillväxten i antalet nya användare var klart lägre än väntat, även resultattillväxten var lägre än under förgående kvartalet.

Utanför OMXS30 lyfter kosmetikabolaget Oriflame över 12 procent i spåren av en rapport som var bättre än väntat. Se mer nedan. 

Fastighetsbolaget Hemfosa meddelade i samband med kvartalsrapport att styrelsen beslutat att utvärdera förutsättningarna för en uppdelning i två noterade bolag, ett med samhällsfastigheter och ett "transaktionsinriktat, opportunistiskt bolag". Aktien steg drygt 4,5 procent.

Kontanthanteringsbolaget Loomis siffror var ungefär i linje med SME-förväntningarna. Bolaget kommer dock inte att nå målet för 2017 vad gäller antalet installationer av bolagets kontanthanteringssystem i USA. Aktien backade nära 2,5 procent.

 

OMXS30 klockan 17.00

 

 

Bättre än väntat av Oriflame, Loomis i linje (kl. 08.51)
Oriflame presenterade en rapport för det tredje kvartalet som var bättre än väntat. Bolaget redovisade en försäljning som var i linje med förväntningarna, men ett rörelseresultat som var 8 procent högre än konsensusprognosen. Dessutom uppgår försäljningstillväxten hittills under det fjärde kvartalet till 11 procent, vilket är samma nivå som i tredje kvartalet. Även om aktien varit stark under de senaste veckorna, talar det ovanstående för en positiv kursreaktion i dagens handel. 

Loomis rapport för det tredje kvartalet var huvudsakligen i linje med förväntningarna. Försäljningen var 2 procent lägre än väntat, medan rörelseresultatet (EBITA) om 570 miljoner kronor marginellt högre än konsensusprognosen.

Läs fler inlägg på Börsflödet