Svagt uppåt på lugn marknad

Det har varit en lugn dag på Stockholmsbörsen. Index har rört sig i ett snävt intervall strax ovan nollstrecket och omsättningen var låg. De flesta europeiska börser handlas i positivt territorium. I USA noteras index försiktigt högre efter två timmars handel. Det händer mer på råvarumarknaden, där såväl koppar- som oljepriset stiger med cirka 2 procent, till 6060 respektive 74 dollar, med hjälp av en svagare USD. Färsk statistik visade att de amerikanska oljelagren minskade med nära 6 miljoner fat i förra veckan. Detta var en betydligt större minskning än förväntat.

Börsen vid lunchtid
Stockholmsbörsen vände upp under onsdagsförmiddagens handel och vid lunchtid noterades OMXS30 0,2 procent högre. Få sektorer sticker ut, men storbankerna fortsätter att handlas i positivt territorium. Volvo och Getinge toppar storbolagslistan med uppgångar på drygt 1 procent, medan Autoliv, Hexagon och SKF tappar drygt 1 procent. Bland de lite mindre bolagen noterar vi att Lindab stiger med drygt 6 procent efter en intervju där bolagets vd bland annat säger att man ska presentera ett åtgärdsprogram i höst, vilket syftar till att höja lönsamheten..

 

Obligationsräntorna är stabila, samtidigt som kronan handlas relativt oförändrat mot dollarn och euron. En dollar kostar 9,08 kronor och en euro kostar 10,52 kronor.

Oljepriset är upp 0,9 procent i dagens handel. Ett fat Brentolja kostar just nu 73,40 dollar.

Detta händer idag
Idag rapporterar bland annat Scandi Standard, Fagerhult, Sintercast och Malmbergs (lunchtid). I övriga Norden noterar vi att laxbolagen Marine Harvest och Leröy Seafood Group samt GN Store Nord rapporter.

Klockan 9:00 presenteras Handelsbankens nya konjunkturprognos. Klockan 20:00
offentliggörs protokollet från Federal Reserves möte den 1 augusti.

Läs fler inlägg på Börsflödet