Rapporter renderade i rally och ras

Det ser ut att bli en svag avslutning på börsveckan. En dryg timme före stängning noterades Stockholmsbörsen 0,3 procent lägre, vilket dock återigen var bättre än merparten övriga större Europabörser. Dagens kvartalsrapporter har renderat i några riktiga kursraketer, men även stora kursfall. Dometic stiger med 16 procent, Vitrolife med 12 procent och Peab med drygt 4 procent efter rapporter som varit starkare än väntat. Samtidigt faller Ratos med hela 20 procent och Skanska med 6 procent efter svaga rapporter och sänkta utdelningar.

New York-börserna har inlett fredagens handel med att tappa 0,8 procent. 

På råvarumarknaden noteras små uppgångar, såväl för olja som för bas- och ädelmetaller. Det är lugnt på valutamarknaden.

På agendan
Det är en lugn start på nästa vecka vad gäller rapporter och ekonomisk statistik. Från och med tisdag duggar rapporterna åter tätt. Då rapporterar bl.a. Wihlborgs, Addlife, LeoVegas och NetEnt. Andra intressanta punkter i veckan är småföretagens syn på ekonomin i USA (NFIB-index) imorgon, Riksbankens räntebesked och amerikansk inflation på onsdag, BNP inom EMU på torsdag och Michiganindex (över konsumentförtroendet i USA) på fredag. Samtidigt fortsätter bolagsrapporterna att strömma in.

Läs fler inlägg på Börsflödet