Börsen ned 1 procent

Stockholmsbörsen var ned 1 procent i dagens handel. Det breda regionala indexet Euro Stoxx 600 hade en liknande utveckling, där samtliga sektorer noterades lägre. Marknaden är tydligt präglad av den geopolitiska oron kring Nordkorea. De amerikanska börserna har inlett dagens handel med en blandad utveckling. Dow Jones befinner sig kring nollstrecket. Nasdaq 0,1 procent högre, medan S&P 500 är ned 0,1 procent.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen har stigit två räntepunkter till 2,12 procent i dagens handel. Euron stärktes på tisdagen över 1:20-nivån mot dollarn för första gången sedan jan 2015. Den senaste uppgången kom av den senaste händelserna kopplat till Nordkorea. En euro kostar 9,51 kronor och en dollar kostar 7,91 kronor.

Guldpriset steg samtidigt med 1 procent och handlas på årshögsta. Guldpriset har hittills i år stigit 15 procent med ökad global oro och en svagare dollar. Även kopparpriset har stigit ytterligare på morgonen, och handlas nu på den högsta nivån på nästan tre år. 

Boliden mot strömmen på sur börs

Källa: SIX

 

Läs fler inlägg på Börsflödet