Stockholmsbörsen i botten

Börsveckan inleddes med sjunkande kurser på Stockholmsbörsen. Faktum är att nedgången på 1,7 procent för OMXS30 är i botten bland de större europeiska börserna. Euro Stoxx 50 noterades 0,2 procent lägre. Oron för handelskrig mellan USA och Kina är sannolikt den främsta orsaken till nedgången. De exportkänsliga verkstadsbolagen hade det tufft på börsen; Atlas Copco tappade cirka 3 procent och Volvo 2,7 procent. Även bankerna hade det tufft, med Nordea i botten (-3,8 procent). Byggmax vinstvarnade för det första kvartalet som en följd av en sen säsongstart på grund av den kalla våren. Aktien var ner 6 procent. Bättre gick det för Victoria Park som steg med 11 procent i spåren av uppköpsbudet om 9 miljarder kronor från Starwood Capital..

New York-börserna har återhämtat sig något efter den svaga gårdagen. S&P 500 har inlett handeln med 0,6 procent högre kurser. Fordonstillverkarna går starkt efter bättre försäljningssiffror för mars än väntat. Fiat Chrysler har stigit med 7 procent och GM med 3 procent. Även Tesla återhämtar sig något. Annars ligger fokus på Spotify som noteras i New York idag. Aktien indikeras att börja handlas kring 150-160 dollar, vilket är högre än väntat och skulle ge ett börsvärde på omkring 28 miljarder dollar.

valutamarknaden har kronan återhämtat sig något mot euron. USD och EUR noteras nu i 8,39 respektive 10,29. Det har varit lungt på räntemarknaden.

Läs fler inlägg på Börsflödet